مصطفی ناصحی

وب نوشته‌های یک آینده‌پژوه دغدغه‌مند

مصطفی ناصحی

وب نوشته‌های یک آینده‌پژوه دغدغه‌مند

مصطفی ناصحی

مصطفی ناصحی؛
دانشجوی دکترای آینده‌پژوهی؛
کارشناس ارشد مدیریت؛
کارشناس تحلیل سیستم‌ها؛
به زعم خودم، دغدغه‌مند؛
و انشاءالله، همیشه مشتاق یادگیری...

۵ مطلب در تیر ۱۳۹۲ ثبت شده است

  • ۱
  • ۰

2. گفتیم که دغدغه، نقطه آغاز کار است. سوال اینجاست که چگونه دغدغه ایجاد کنیم؟

جواب ساده است. اصطلاحی داریم تحت عنوان حساسیت نظری. این اصطلاح -اگرچه کاملاً منطبق بر چنین وضعیتی نیست- اما برای ورود به مطلب خیلی خوب است.

حساسیت نظری یعنی آنقدر در ادبیات موضوع کارتان غرق شوید تا نسبت به موضوعات، ذهنتان حساس شود. اینجاست که آن اتفاق مبارک می‌افتد: ذهن شما از مجموعه‌ی اطلاعات در دسترس، شبکه‌ای می‌تند و در این شبکه، نقاطی خالی احساس می‌شود. این نقاط خالی اگر مورد تمرکز شما قرار بگیرند، تبدیل می‌شوند به دغدغه‌ها ی شما.


پس توصیه دوم این می‌شود: در خود حساسیت نظری ایجاد کنیم.

  • ۱
  • ۰

نوشتن یک پایان‌نامه، کاریه که به عقیده من در کتاب‌های روش تحقیق خوب پردازش نشده. بسیاری از دوستان -من جمله خودم!- از مراحل کار و چم و خم اون تصویر مبهمی در ذهن دارند و بعد از اینکه کار تموم شد، آرزو می‌کنند ای کاش کسی این حرف‌ها رو زودتر بهشون زده بود. حرف‌هایی که در این سری از نوشته‌هام می‌خوام بزنم...


1. کارهای پژوهشی، با یک دغدغه آغاز می‌شوند، نه با انتخاب موضوع!

اگر موضوعی انتخاب کرده‌اید که دغدغه‌تان نیست و توصیه دوستان و اساتید است، کار دشواری پیش رو دارید. اما

اگر دغدغه شما بشود موضوع کارتان، بدون زحمت، و با لذت برایش وقت می‌گذارید و نتیجه، باب طبعتان خواهد بود.


پس توصیه شماره یک این می‌شود: دغدغه محور باشیم.

  • ۰
  • ۰
فضای طراحی وب -به عقیده بنده- در چهار زمینه قابل تقسیمه:

1. طراحی گرافیکی ظاهر صفحات به کمک نرم‌افزارهای گرافیکی مثل فتوشاپ

2-1. تبدیل طرح گرافیکی به پوسته با کمک HTML و CSS
2-2. افزودن پویایی ظاهری به پوسته با کمک JavaScript

3. افزودن قابلیت‌های ذخیره و بازیابی اطلاعات با کمک یک زبان برنامه‌نویسی سمت سرور (مثل php یا ruby) و یک پایگاه داده (مثل MySQL)

سه زمینه بالا، برای ایجاد هر نوع سایت متعارفی (بزرگ و کوچک) کافیه.
اما زمینه چهارمی هم هست که در اون، سایت‌های کمتر خلاقانه، و با سرعت بیشتر، برای مشتریانی که کارآیی معمول از سایت انتظار دارند مفیده و اون، استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) است.



برای ورود به فضای طراحی وب، باید از ابتدا یکی از این دو مسیر رو تعیین کنید. در مسیر اول،

ابتدا باید با HTML و CSS به صورت پایه آشنا بشید.
سپس

1. اگه قصد تمرکز بر گرافیک رو دارید، با ابزارهای نرم‌افزار مورد نظرتون آشنا بشید. بعد باید به تقلید از نمونه کارهای وب بپردازید. از سایت‌های مختلف عکس بگیرید و سعی کنید طرحی کاملاً منطبق بر الگو بزنید. این کار رو برای حدود 20 سایت تکرار کنید تا ذهنتون به اصطلاح «وبی» بشه. از این به بعد می‌تونید طرح‌های خلاقانه خودتون رو برای سایت‌های موجود بزنید (طراحی مجدد یا redesign) و در پایان ایده‌های مختلف رو به طرح سایت تبدیل کنید.

2. اگه قصد دارید طراح پوسته بشید، باید کمی کار با نرم‌افزارهای گرافیکی رو یاد بگیرید برای روز مبادا. بعد باید متمرکز بشید روی سه تا ابزار/زبان : HTML، CSS و JavaScript. سعی کنید به فوت و فن اولی و دومی کاملاً مسلط بشید. بعد از تسلط کافی (یعنی وقتی تونستید هر طرحی رو که گرافیست گروهتون زد، به پوسته استاندارد تبدیل کنید) برید سراغ JS و از کار با کتابخونه‌های آماده مثل jQuery و jQueryUI شروع کنید تا بتونید یک پوسته جذاب و پویا بسازید.

3. اگه با فضای برنامه‌نویسی بیشتر احساس راحتی می‌کنید، زمینه کاری سوم مناسب شماست. در این زمینه تخصص زیادی ندارم، اما به پشتوانه آشنایی کمی که با این فضا دارم، توصیه میکنم یادگیری یکی از زبان‌های سمت سرور (php، asp، ruby یا هرچی) رو شروع کنید و پایگاه داده متناسب با اون رو بشناسید. بعد روی کامپیوتر خودتون یک local server راه اندازی کنید و شروع کنید به تمرین عملی آموخته‌هاتون، تا اونجا که بتونید از عهده کارهای معمول در زمینه پایگاه داده بر بیایید.


اما اگر مسیر دوم (کار با مشتریان عادی و CMSها) رو انتخاب کردید، اون وقت باید کمی گرافیک یاد بگیرید (در حد ایجاد یک header یا تصویر زمینه دلخواه!) ، کمی با HTML و CSS آشنا بشید (در حد فهمیدن نحوه‌ی کارکردشون) . بعد یک local server راه اندازی کنید و CMS مورد علاقه تون رو روش نصب کنید. حالا باید اونقدر با CMS تون دست و پنجه نرم کنید تا بتونید یکی دو روزه، یک سایت معمولی راه بندازید.



در هر مسیری که هستید، کار گروهی کلید موفقیته! یک گروه سه نفره شامل یک گرافیست، یک طراح پوسته و یک برنامه‌نویس از پس هر کاری بر میان! آشنایی کافی با زبان انگلیسی نیز به شدت توصیه می‌شود...

براتون آرزوی موفقیت می‌کنم!

لطفاً اگر اشکالی در حرفام هست، گوشزد کنید. اگر هم نقصی هست، کامل کنید. سوالی هم بود، در حد سوادم در خدمتم. یا علی.

Ph.D thesis writing 1

برای نمایش مطلب باید رمز عبور را وارد کنید
  • ۱
  • ۰

خشت اول

خوش آمدید. امیدوارم از این وبلاگ طرفی بندید و گرهی از کارتان گشوده شود...